Volkswagens elbilsplaner avslöjade: Fem nya modeller på gång

Foto: Groen7.nl

Vid det här laget har Volkswagen visat upp tre konceptbilar i den så kallade ID-familjen: halvkombimodellen ID, suven ID Crozz och den retrofuturistiska bussen ID Buzz.

Enligt en ny bild som en holländsk sajt skriver om kan vi förvänta oss ytterligare två konceptbilar i ID-familjen. Bilden är dock inte bekräftad av Volkswagen.

Dels handlar det om en modell som går under namnet ID Lounge. Exakt hur den kommer se ut är hemligt men namnet antyder att designteamet kan ha fokuserat på interiören snarare än exteriören – kanske blir det en slags suv eller familjebuss med en flexibel interiör där stolarna kan arrangeras på olika sätt beroende på om bilen kör själv eller inte.

Dels handlar det om konceptbilen "ID AEROe" som på den här bilden ser betydligt lägre ut än de andra modellerna. Här fokuserar designteamet förmodligen på så lågt luftmotstånd som möjligt, vilket ger lägre förbrukning och längre räckvidd, och förhoppningsvis kommer designdetaljerna från den här bilen dyka upp på fler framtida elbilar från Volkswagen.

Det är bara halvkombimodellen ID och suven ID Crozz som blir aktuella för Europa, men förmodligen lär också ID Buzz bli det. På tidslinjen ser det ut som att Volkswagen ID och ID Crozz blir först ut, med premiärer 2019 eller 2020.

Volkswagen ID ska visa upp koncernens nya fokus efter dieselskandalen. Den helt eldrivna bilen har 170 hästkrafter och räckvidd på som längst 60 mil enligt den europeiska NEDC-körcykeln. Priset ska hamna på samma nivå som en välutrustad Golf.

Framtiden för suvarna ser väldigt ljus ut, åtminstone enligt försäljningssiffrorna idag. Volkswagen ID Crozz är fyrhjulsdriven och har över 300 hästkrafter. Batteripaket på 83 kWh och räckvidd på 50 mil i den europeiska NEDC-körcykeln.

Volkswagen ID Buzz blir en modern variant av den klassiska Folkabussen med fyrhjulsdrift och över 370 hästkrafter.

Framtiden för den mer konventionellt designade Volkswagen e-Golf är osäker. Enligt vissa uppgifter läggs den ned, medan andra hävdar att den lever vidare med större batteripaket.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här låter som spännande planer. Volkswagen verkar vara på rätt väg!
Ja
127
12
Nej