Volvo satsar stort – fem nya elbilar på väg

”Ett historiskt beslut” skriver Volvo Cars i sitt pressmeddelande och det är verkligen en massiv satsning på elektrifiering som nu ska genomföras. Hela modellprogrammet ska...

Annons
Annons

”Ett historiskt beslut” skriver Volvo Cars i sitt pressmeddelande och det är verkligen en massiv satsning på elektrifiering som nu ska genomföras. Hela modellprogrammet ska elektrifieras och där ingår bland annat fem renodlade elbilar som lanseras under 2019–2021.

De fem elbilarna kompletteras av lätthybrider med antingen diesel- eller bensinmotor. Till detta kommer fler laddhybrider, liknande T8 Twin Engine. Av de fem elbilarna blir tre Volvomodeller och två ska vara elektrifierade prestandabilar som säljs som Polestar – Volvos prestandamärke.

Enligt Volvo Cars kommer den här satsningen på elektrifiering av modellprogrammet innebära att man erbjuder marknadens bredaste utbud av elbilar, laddhybrider och lätthybrider.

”Det här tillkännagivandet innebär att vi inte längre kommer att tillverka bilar som endast drivs med förbränningsmotor,” säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson. ”Volvo Cars har uppgett att man planerar att sälja totalt en miljon elektrifierade bilar till år 2025. Vi sa så för att vi menar det. Och det här är hur vi ska nå det målet.”

Inom en relativt kort tid, redan 2019, kommer det alltså inte att säljas några nya Volvomodeller med enbart förbränningsmotor. Alla nya modeller från Volvo blir elektrifierade – från rena elbilar till lätthybrider med 48V-teknik.

”Det här handlar om kunden,” förklarar Håkan Samuelsson. ”Människor efterfrågar elektrifierade bilar i allt större utsträckning och vi vill möta våra kunders nuvarande och framtida behov. Nu kan du välja en elektrifierad version av din favoritmodell från Volvo.”

Volvo Cars åtar sig också att minimera sin miljöpåverkan från både produkter och sin produktion. Målet är att produktionen ska vara helt klimatneutral senast år 2025.

 

Volvo satsar stort – fem nya elbilar på väg
Mildhybriderna, eller lätthybrider som en del väljer att säga, får 48V-teknik. Det sparar vikt och gör att man kan återvinna en större andel bromsenergi. Volvo har testat lätthybrider under flera år och vet att de sparar bränsle ”på riktigt”, inte bara i en testcykel.
Annons
Annons
Rulla till toppen