Nya uppgifter: Tesla har planer på ”superladdstation” i Norge

Tesla har visat upp en ny typ av laddstation med betydligt fler laddstolpar än dagens Supercharger-stationer. Målet är att klara anstormningen av alla Teslaförare när Model...

Annons
Annons

Tesla har visat upp en ny typ av laddstation med betydligt fler laddstolpar än dagens Supercharger-stationer. Målet är att klara anstormningen av alla Teslaförare när Model 3 börjar byggas i större antal. De nya laddstationerna kan få över 100 laddplatser och en liten ”lounge” där Teslaägarna kan jobba eller handla mat medan bilen laddar.

Nu kommer nya uppgifter om att en stor Supercharger-station med 40 laddplatser och restaurang kan byggas i Norge, vid flygplatsen Rygge mellan Oslo och Strömstad.

Tesla vill inte bekräfta nyheten.

”I april gick Tesla ut med nyheten att vi ska fördubbla antalet Supercharger-laddare globalt och ha mer än 10.000 laddare innan året är slut. Vi tittar på att bygga nya stationer på flera olika platser, och Rygge är en av möjligheterna vi tittar på”, säger Even Sandvold Roland, kommunikationschef på Tesla i Norge, till NRK.

Här ligger Rygge flygplats
Annons
Annons
Rulla till toppen