Häng med på provtur i hyperloop – 0–324 km/h på några sekunder

Det är inte så lätt att tänka sig hur en hyperloopresa kommer kännas. För att ge en liten försmak på det visar Elon Musk upp ett smakprov – i 324 km/h.

Teslachefen har en ambitiös idé om att kunna frakta passagerare i vakuumtuber. Vid perfekta förhållanden skulle en hyperloop-"podd" kunna färdas i mer än 1.200 km/h, vilket i så fall skulle kunna innebära att hyperloop kan bli snabbare än att flyga – särskilt om passagerarna slipper ta sig ut till flygplatser utanför stadskärnorna, utan istället kan kliva på den underjordiska hyperloopen i city.

Elon Musk har alltså lagt upp ett hyperlooptest i 324 km/h på Instagram och han klargjorde senare på Twitter att den färdiga passagerarversionen inte får "intensiva stroboskoplampor" som i filmen eller obekvämt snabb acceleration. Målet är att passagerarna knappt ska känna accelerationen.

Hyperloop var länge en helt teoretisk idé men den senaste tiden har vi sett flera tester i verkligheten – dock i liten skala, än så länge. Elon Musk vill bygga en hyperloop runt Los Angeles och en mellan New York och Washington, DC.

Hyperloop WARR pod run to 201 mph (324 km/h) in 0.8 mile near vacuum tube

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror hyperloop kommer bli verklighet!
Ja
30
4
Nej