Tyska regeringen: Våra biltillverkare måste utmana Tesla!

Angela Merkels stabschef Peter Altmaier skräder inte orden om tysk bilindustri vs Tesla. ”Tyska biltillverkare måste investera mer i elfordon och utmana Tesla!” Angela Merkels...

Annons
Annons
Tyska regeringen: Våra biltillverkare måste utmana Tesla!
Angela Merkels stabschef Peter Altmaier skräder inte orden om tysk bilindustri vs Tesla.

”Tyska biltillverkare måste investera mer i elfordon och utmana Tesla!”

Angela Merkels stabschef Peter Altmaier säger att han är djupt besviken på tyska bilchefer i skuggan av Dieselgate, och att han också tänker på framtiden för de 600.000 anställda inom tysk bilindustri.

”När kommer vår bilindustri, som är så framstående, bygga en bil går fem mil längre än en Tesla och som kostar 10.000 euro mindre?”, frågade sig Peter Altmaier vid ett publikt forum i Berlin, skriver Automotive News.

”Det måste vara möjligt att sätta ett sådant mål”, fortsätter han.

Han pratade om Teslas nuvarande modeller, men framför allt om nya Model 3, som kostar från 35.000 dollar i USA.

”Om inte bilindustrin förstår att de måste investera mer i elbilar kommer det bli väldigt svårt att försvara förbränningsmotorn i ett längre perspektiv. Vi måste göra allt vi kan – nu – så att de bästa elbilarna byggs i Tyskland.”

I svallvågorna efter Dieselgate är framtiden för dieselmotorer en viktig fråga under kampanjen inför Tysklands riksdagsval den 24 september. Angela Merkel och hennes främsta motståndare, socialdemokraten Martin Schulz, har kritiserat bilindustrins chefer för att äventyra industrins framtid. De har också sagt att de vill undvika de körförbud som domstolar överväger efter klagomål om luftföroreningar.

Tyska bilköpare har varit svala inför elbilar på grund av räckviddsoro, nybilspriser och laddningstider. Angela Merkel erkände i maj att Tyskland inte kommer att kunna uppfylla sitt mål om 1 miljon elbilar senast 2020.

Läs alla nyheter om Dieselgate här.

Annons
Annons
Rulla till toppen