Svenska elbilen Uniti lanseras i år – nu kan du bli delägare

Elbilen Uniti har väckt en hel del uppmärksamhet. Nu kan du själv bli delägare i det svenska bolaget. Uniti ska nämligen lansera en crowdfundingkampanj för...

Annons
Annons

Elbilen Uniti har väckt en hel del uppmärksamhet. Nu kan du själv bli delägare i det svenska bolaget. Uniti ska nämligen lansera en crowdfundingkampanj för att ta in mer pengar.

”Vi har kunnat växa tack vare det svenska folket och vi vill ge någonting tillbaka. Därför lanserar vi vår crowdfundingkampanj i egen regi på vår hemsida. En minsta investering på cirka 150 kronor ger alla en möjlighet att vara med”, säger företagets grundare och vd, Lewis Horne.

Svenska elbilen Uniti lanseras i år – nu kan du bli delägare

Uniti ska bygga en liten och stadssmidig elbil som tar mindre plats och förbrukar mindre el än vanliga elbilar, tack vare lägre vikt (450 kilo). Bilen ska lanseras senare i år som två- eller fyrsitsig och Uniti utlovar en räckvidd på 30 mil, men det är oklart vilken körcykel som använts.

Företaget skickar också en pik till andra biltillverkare:

”Bilen är designad med en användarupplevelse som är anpassad till moderna trender inom hemelektronik och skiljer sig väsentligt från dagens bilars förlegade körupplevelser.”

Annons
Annons
Rulla till toppen