Obekräftade uppgifter: Opel Ampera-e inte till Sverige?

Obekräftade uppgifter: Opel Ampera-e inte till Sverige?

Många är nyfikna på Opels elbil Ampera-e, som ska locka med överkomligt pris och lång räckvidd. Tack vare batteripaketet på 60 kWh ska den fixa 52 mil på en laddning enligt NEDC-körcykeln – vilket borde innebära strax under 40 mil i verkligheten. När vi testade Ampera-e kom vi 40 mil.

Men nu kommer nya uppgifter om att den hajpade elbilen kanske inte kommer till Sverige, skriver Dagens Industri.

Det beror framför allt på två anledningar.

För det första har General Motors problem att leverera både Opel Ampera-e och den amerikanska syskonbilen Chevrolet Bolt.

För det andra har Opel nyligen sålts till Peugeot och Citroën och det finns flera frågetecken kring vad det kommer innebära för Ampera-e.

Men det finns inga officiella planer från Opel på att senarelägga eller skrota Sverigelanseringen av Ampera-e, enligt Opels svenska informationschef Annicka Troedsson.

"Det är sagt att lanseringen ska ske 2018 och jag har ingen annan information än det", säger hon till Recharge.

Opel Ampera-e är lanserad i Norge, Frankrike, Tyskland och Nederländerna. Den officiella planen är att lansera bilen i andra europeiska länder under 2018.

Elbilslandet Norge hade högsta prioritet när de första exemplaren av Opel Ampera-e dök upp i Europa. Intresset för Ampera-e har varit enormt bland norska kunder, men där har en del köpare tvingats vänta länge på sin bil efter leveransproblemen.

Läs också: Opel Ampera-e i test – så känns den

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är nyfiken på Ampera-e.
Ja
128
30
Nej