Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo är tjänstebilistens nya laddhybriddröm

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo är tjänstebilistens nya laddhybriddröm

Porsche har släppt en "kombiversion" av modellen med märkets kanske krångligaste namn: Panamera Turbo S E-Hybrid.

Vi sätter citattecken kring ordet kombi, för det står klart att det här kanske inte är någon storlastare. Men för att vara en Porsche som fixar 0–100 km/h på 3,4 sekunder erbjuder den trots allt riktigt imponerande lastlösningar. Porsche skryter om stor baklucka, låg lastkant och elektriskt fällbart baksäte. Bagagevolymen är 425 liter med uppfällt baksäte och 1.295 liter med nedfällt baksäte.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo är en laddhybrid med 680 hästkrafter och ett massivt vridmoment på 850 Nm redan från 1.400 r/min. Toppfarten är 310 km/h.

Som vi vet avslöjar den europeiska NEDC-körcykeln knappast vad bilen drar i verkligheten men den officiella siffran är 3 l/100 km och räckvidden på eldrift är fem mil, tack vare batteripaketet på 14,1 kWh. Någon supermiljöbil är det trots allt inte tal om. Bilen släpper ut 69 gram per kilometer enligt körcykeln.

Den nya modellen har en åttastegad dubbelkopplingslåda och adaptiv fyrhjulsstyrning som standard.

I övrigt känns det mesta igen från de andra Panamera Sport Turismo-modellerna, bland annat den läckra spoilern som vinklas och anpassas efter körförhållandena för att minska luftmotståndet och öka stabiliteten.

Instegspriset är 1.880.000 kronor. Laddhybrider brukar vara populära bland tjänstebilister men något förmånsvärde är inte officiellt för Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. Samma modellversion med "vanlig" sedankaross har ett förmånsvärde på saftiga 26.766 kronor i månaden. Eftersom det är en laddhybrid reduceras förmånsvärdet med 10.000 kronor om året men det gör inte så stor skillnad när bilen kostar över 1,8 miljoner att köpa...

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar Porsche Panamera.
Ja
141
22
Nej