Elbilsägare ryter till: Laddplatser är ingen parkeringsplats!

Egentligen är det ingen smart lösning att skylta för laddplatser med en parkeringsskylt. Det innebär att bilister som har en elbil eller laddhybrid ofta inte...

Annons
Annons
Elbilsägare ryter till: Laddplatser är ingen parkeringsplats!

Egentligen är det ingen smart lösning att skylta för laddplatser med en parkeringsskylt. Det innebär att bilister som har en elbil eller laddhybrid ofta inte kan ladda – eftersom det står en fossilbil och blockerar platsen.

Det här är inget nytt påhitt, men det aktualiseras än en gång av en insändare i Sundsvalls Tidning.

Det verkar tyvärr inte spela någon större roll att platsen inte får blockeras av någon annan bil än en elbil eller laddhybrid enligt Transportstyrelsens regler. Det händer ändå – och då kan inte elbilisten ladda.

”I Sundsvall ser jag mer eller mindre dagligen hybridbilar som inte går att ladda på stolpe som ändå parkerar på laddplatser. Det gör att jag som har elbil ibland inte kan ladda min bil då laddplatsen felaktigt används som parkering”, skriver signaturen ”Elbilsägare”, som har en bra liknelse.

”Detta jämför jag med att jag skulle parkera min elbil framför en pump på en bensinmack i flera timmar, vilket självklart ingen skulle göra, men att stå på min tankplats är tydligen helt okej?”

Det här problemet har till och med fått en egen Facebooksida där det finns gott om felparkerande fossilbilister som blockerar laddplatser. Vissa elbilsägare svarar med att ge tillbaka och parkera på en bensinmack…

Värst är nog ändå den här typen av blockering, där fossilbilisten ställer sig på tvären.

En intressant lärdom av Facebooksidan är att det här fenomenet faktiskt inte bara verkar finnas för bilar – nu börjar elcyklister larma om att ”vanliga” cyklar parkeras i ställ med laddare för elcyklar.

Annons
Annons
Rulla till toppen