Nytt elbilsbatteri från Toshiba kan snabbladdas med över 30 mils körning på sex minuter

Toshiba har visat upp ett nytt batteri som skulle kunna ge betydligt kortare laddtider i elbilar. Till skillnad från dagens batterier används här en titannioboxid som anodmaterial.

Med den här tekniken kan batteriet laddas med 32 mils räckvidd på bara sex minuter. Den siffran gäller i den japanska körcykeln som är väldigt optimistisk, men även om elbilen skulle kunna laddas med 25 mils räckvidd på sex minuter är det imponerande.

Precis som med många andra nya batteritekniker utlovas också hög energitäthet och mindre risk för att batteriet tappar kapacitet med åren. Efter 5.000 laddcykler ska batteriet behålla 90 procent av sin kapacitet.

"Det här är ingen stegvis förbättring utan en 'game changer' som kommer göra stor skillnad på räckvidden och prestandan i elbilar. Vi kommer fortsätta förbättra batteriets prestanda", säger Osamu Hori, utvecklingschef på Toshiba.

Enligt honom kan vi förvänta oss att batteriet blir färdigutvecklat 2019, men som alltid med den här typen av batterigenombrott återstår det att se om det faktiskt blir så.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror det är viktigt att få ned laddtiden för att elbilarna ska slå igenom.
Ja
385
25
Nej