Här är Volvos kommande elbilar – Polestar 2 siktar direkt på Tesla Model 3

Här är Volvos kommande elbilar – Polestar 2 siktar direkt på Tesla Model 3
Polestar 1 är en dyr och exklusiv toppmodell, men den ska följas av flera andra elbilar som blir billigare. En av dem blir konkurrent till Tesla Model 3.

Volvos prestandadivision Polestar, som ska bli ett helt elektrifierat märke med enbart elbilar och hybrider i programmet, har nyss visat upp första nya modellen. Polestar 1 är en prestandahybrid som fixar 15 mil på en laddning men som också lockar med 600 hästkrafter och 1.000 Nm.

Polestar 1 är en dyr och exklusiv toppmodell som bara ska byggas i 500 exemplar årligen. Men det intressanta är att den ska följas av flera andra modeller senare – alla helt eldrivna.

Redan i det officiella pressmaterialet för Polestar 1 får vi veta framtidsplanerna.

Polestar 2

Polestar 2 blir Volvos första helt eldrivna bil i den nya modellgenerationen (det är ju några år sedan tillverkningen av C30 Electric lades ned). Polestar 2 blir en elbil i mellanklassen som ska konkurrera direkt med Tesla Model 3. Det bekräftar Polestar konkret i pressmaterialet.

Det är ovanligt – biltillverkare brukar sällan hänvisa till konkurrenter.

Polestar 2 befinner sig just nu på utvecklingsstadiet och ska sättas i produktion "före slutet av 2019", och då ska den byggas i betydligt större antal än Polestar 1.

Polestar 3

Polestar 3 ligger lite längre fram – den befinner sig just nu i slutskedet av designstadiet. Polestar 3 blir en större suv, men exakt hur stor den blir är oklart. Polestar bekräftar dock att suven hamnar mellan Polestar 1 och Polestar 2 prismässigt och det skulle alltså kunna handla om en utmanare till Tesla Model X eller kommande Tesla Model Y.

Prenumeration på Polestar

Vid sidan om själva modellerna har Polestar en intressant idé om försäljningen. Bilarna ska beställas och säljas på nätet och köparna behöver inte besöka någon återförsäljare om de inte vill. Köparna kan också prenumerera på en Polestar och då ingår det mesta i månadsavgiften, bland annat service och försäkring.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Volvo och Polestar kan bygga en riktigt farlig utmanare till Tesla Model 3.
Ja
385
97
Nej