Volkswagen till attack mot Tesla igen: "Socialt ansvarstagande? Snälla..."

Volkswagen till attack mot Tesla igen: "Socialt ansvarstagande? Snälla..."
Chefen för Volkswagengruppen vill inte se Tesla som någon allvarlig konkurrent.

Det är inte så vanligt att biltillverkare kommenterar sina konkurrenter, men den senaste tiden har Tesla hamnat i skottgluggen för Volkswagen – på ett väldigt offentligt sätt.

Vi har till exempel fått höra hur chefer på Volkswagen sagt att "Volkswagen har förmågor som Tesla inte har", och att "allt Tesla gör kan vi överträffa". Trots det har Volkswagen inte fått fart på sin elbilsförsäljning och de nya modellerna i ID-familjen ligger fortfarande flera år bort.

"Tesla förstör tresiffriga miljonbelopp i dollar varje kvartal och de sparkar sina anställda hux flux"

Nu är det dags igen. Den här gången är det Volkswagengruppens chef Matthias Müller som kritiserar Tesla för att bara sälja 80.000 bilar per år. Det gjorde han under en offentlig diskussion om framtiden för bilindustrin.

Matthias Müller gick till attack mot Teslas låga produktionsvolym, ekonomiska förluster och beskedet om att hundratals anställda blir av med jobbet.

De nya elbilsmodellerna från Volkswagen ligger fortfarande några år bort, men när de lanseras hoppas Volkswagen att de säljs i betydligt större antal än Tesla.

VW-chefen sa att han "verkligen måste säga några ord om Tesla", och fortsatte:

"Det finns företag som knappt säljer 80.000 bilar om året. Sedan finns det företag som Volkswagen som säljer elva miljoner bilar i år, och levererar en vinst på 13 eller 14 miljarder euro. Om jag har korrekta uppgifter förstör Tesla tresiffriga miljonbelopp i dollar varje kvartal, och de sparkar sina anställda hux flux. Socialt ansvarstagande? Snälla. Vi ska inte ryckas med och jämföra äpplen med apelsiner."

Volkswagen spelar rent produktionsmässigt i en helt annan liga än Tesla, som den senaste tiden har stött på problem med nya Model 3, som inte byggs i den fart Teslachefen Elon Musk hade hoppats på. Han har själv beskrivit det som ett "produktionshelvete".

"Vi ska inte ryckas med och jämföra äpplen med apelsiner"

Men Volkswagen körde igång satsningen på nya elbilar först efter att dieselskandalen rullats upp, och den är knappast över. Högt uppsatta chefer har häktats i USA och dömts till fängelse.

Tesla Model 3 byggs inte i den takt som Elon Musk hade planerat.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Tesla är ett farligare hot mot Volkswagen än Volkswagen själva vill erkänna.
Ja
325
235
Nej