Se när Porsches nya elbil Mission E smyger runt Nürburgring

Porsche är mitt uppe i utvecklingen av märkets helt nya elbil. Den har visats upp som konceptbil i form av Mission E, men den är än så länge inte visad som produktionsbil.

Nu har dock en utvecklingsbil fångats på film under några testvarv på Nürburgring och filmen publiceras av franska L'Automobile. Den här testbilen visar alltså inte hur bilen faktiskt kommer se ut – avgasrören kommer förstås inte hänga med till produktionsbilen, till exempel. Det är tekniken under skalet som testas.

Det är också spännande att höra hur tyst Porsche Mission E är när den smyger runt banan.

Porsche har gjort en stor sak av att Mission E ska klara av att pressas hårt prestandamässigt flera gånger utan att tappa kapacitet på grund av överhettat batteri eller överhettad drivlina.

Bilen kommer i flera utföranden med olika stora batteripaket. Den dyraste modellen har en räckvidd på 50 mil enligt NEDC-körcykeln och klarar 0–100 km/h på 3,5 sekunder. Porsche är också stolta över att batteriet ska kunna snabbladdas till 80 procent på bara en kvart. Den första supersnabba laddaren med kapacitet på 350 kW har redan installerats i Tyskland.

Porsche Mission E lanseras 2019 och billigaste versionen ska enligt Porsche kosta som instegsversionen av nuvarande modellen Panamera, alltså strax över 800.000 kronor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är riktigt sugen på att se den produktionsfärdiga versionen av Porsche Mission E.
Ja
340
39
Nej