Opel presenterade "framtiden" – men inte ett ord om elbilen Ampera-e

Opel presenterade "framtiden" – men inte ett ord om elbilen Ampera-e
"Innovation tillgängligt för alla" – det är Opels mål. Men när elbilen Ampera-e är klar att börja säljas i fler länder berättade inte Opelchefen Michael Lohscheller på torsdagens presskonferens.

Opel har hamnat i helt nytt läge sedan General Motors sålde av märket till Peugeot/Citroën tidigare i år. Efter nästan 90 år under GM:s kontroll ska nu hela modellprogrammet utvecklas tillsammans med den franska PSA-koncernen.

Det här har lett till att elbilen Opel Ampera-e, den europeiska versionen av Chevrolet Bolt, hamnat i kläm.

Opel Ampera-e har börjat säljas i Norge men där larmar köparna om långa leveranstider och om att Opel inte kan ge något exakt leveransdatum.

Precis när de här problemen började lösas kom beskedet att Opel nu höjer priset på Ampera-e med 45.000 kronor – och det gäller också för kunder som redan lagt en beställning.

Opel Ampera-e har ännu inte lanserats i Sverige.

Under torsdagen höll Opel och PSA tillsammans en presskonferens om hur framtiden kommer se ut när biljättarna slås ihop. Det var mycket prat om hur koncernen ska effektivisera och spara miljardbelopp på att utveckla nya bilar på några få plattformar.

Men det var helt tyst om Opel Ampera-e.

Opel har alltså inga nya besked om vad som gäller för Ampera-e, och svenska Opel har heller inte fått någon ny information om vad som gäller för lanseringen, enligt Annicka Troedsson, Opels svenska informationschef.

Opel har inga nya besked om vad som gäller för Ampera-e

Suven Grandland X kommer som laddhybrid.

Däremot nämnde Opel en del andra "elektrifierade" nyheter på presskonferensen. Alla modeller från Opel ska erbjudas i elektrifierat utförande 2024. Det innebär att modellerna kommer som elbilar eller någon form av hybridteknik. 2020 ska det finnas fyra elektrifierade modeller.

Småbilen Opel Corsa kommer i helt eldrivet utförande – en konkurrent till Renault Zoe – och suven Opel Grandland X kommer som laddhybrid.

Opel Corsa med eldrift blir en konkurrent till Renault Zoe

Elektrifiering var alltså ett viktigt tema när Opel presenterade framtiden, men elbilen som skulle locka med låg prislapp och lång räckvidd togs alltså inte upp alls.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag väntar hellre på Opel Ampera-e än Tesla Model 3.
Ja
301
243
Nej