Anställda slår larm: 9 av 10 Teslabilar har kvalitetsproblem som måste rättas till

Anställda slår larm: 9 av 10 Teslabilar har kvalitetsproblem som måste rättas till

Den höga produktionstakten hos Tesla gör att kvalitetskontrollen inte hänger med. Arbetarna i fabriken slår nu larm om att olika typer av kvalitetsproblem på Model S och Model X inte är några engångshändelser – de upptäcks regelbundet och måste åtgärdas innan bilarna levereras till kunderna.

Det skriver Reuters som pratat med nio nuvarande och tidigare anställda, varav några blev av med jobbet i den senaste omgången uppsägningar.

Enligt den här rapporten har nio av tio Model S och Model X kvalitetsproblem som måste rättas till när bilarna rullat av bandet. Toyota åtgärdar problem på som mest en av tio bilar, enligt bilindustriexperter.

Tesla har högt tempo i tillverkningen och ännu högre ska det bli, med nya Model 3.

Kvalitetsproblem är inget ovanligt på nya modeller men de borde inte uppkomma på modeller som tillverkats i flera år, uppger fabriksarbetarna för Reuters. Det kan handla om vattenläckor, dörrar som inte kan stängas och delar som fattas. Karosspassningen är också problematisk, enligt arbetarna.

"Vi har byggt Model S sedan 2012. Hur kan vi fortfarande ha vattenläckor?", frågar sig en av dem.

Problemen kan bero på att Elon Musk gärna lanserar bilar snabbt för att korta ned utvecklingsprocessen sedan rätta till problem som dyker upp senare.

"Vi har byggt Model S sedan 2012. Hur kan vi fortfarande ha vattenläckor?"

Det är inget ovanligt med kvalitetsproblem på nya bilar, men Model S och Model X har byggts i flera år.

Tesla svarar med att alla typer av kvalitetsåtgärder visar hur allvarligt biltillverkaren ser på kvaliteten och att kvalitetsnivån för både Model S och Model X har blivit bättre genom åren. Tesla uppger att det finns en noggrann process för kvalitetskontroll för att komma till rätta även med små "förfiningar".

Bilarna genomgår hundratals inspektions- och testpunkter när de tillverkas och mot slutet finns ytterligare en station med 500 inspektions- och testpunkter.

Tesla står nu inför en enorm utmaning med massproduktion av Model 3, som fortfarande håller låg takt. Elon Musk har pratat om ett "produktionshelvete" när Model 3 skulle börja serietillverkas.

Nio av tio Tesla Model S-ägare som satt betyg på sin bil i auto motor & sports begagnatenkät uppger att bilen varit problemfri. 96 procent skulle göra om köpet.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag litar på att Tesla har bra kvalitetskontroll.
Ja
391
532
Nej