Dragkrok till nya Nissan Leaf? Nja, sakta i backarna!

Dragkrok till nya Nissan Leaf? Nja, sakta i backarna!
Nissans europeiska elbilschef Gareth Dunsmore säger att han gärna vill erbjuda dragkrok till Leaf. Men det finns inte i nuläget.

Svenska bilägare verkar sätta stort värde i att kunna kroka på ett släp. Oavsett om det bara är en cykelhållare eller en tung husvagn är dragkrok ett populärt tillval.

Därför är det många som undrar om det finns elbilar med dragkrok. Det är ovanligt, men det finns. Ett exempel är Tesla Model X, och tidigare i veckan blev det näst intill helt bekräftat att nya Tesla Model 3 kommer kunna utrustas med dragkrok. Åtminstone tolkar vi texten i användarhandboken på det sättet – men Model 3 kan inte dra släp idag.

"Vi vill försöka erbjuda den möjligheten i framtiden"

När Nissan visade upp nya generationen Leaf var det förstås många som undrade om den kan utrustas med dragkrok. I samband med provkörningen av Leaf frågade vi Gareth Dunsmore, elbilschef på Nissan i Europa.

Hans svar är tyvärr inte så positivt.

"Vi är mycket medvetna om att kunderna önskar dragkrok och det finns flera företag runt om i Europa som har anpassat gamla Leaf för det ändamålet. Vad vi i dagsläget erbjuder är att kunna montera en cykelhållare bakpå, men inte att bilen blir godkänd för att dra släp. Vi har tagit emot en hel del synpunkter från kunder om just detta och vi vill försöka erbjuda den möjligheten i framtiden", säger han i en intervju med auto motor & sport.

• Går det att montera ett takräcke på Leaf?

"Ja, det finns med i våra planer och kommer gå att göra, men än så länge kan vi inte bekräfta lastkapaciteten innan bilen har blivit typgodkänd."

Läs hela provkörningen och intervjun i senaste numret av auto motor & sport.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag värdesätter verkligen dragkrok på min bil.
Ja
192
29
Nej