Tyskland ryter till mot Tesla – täpper till elbilsrabatten för Model S

När Tyskland införde en ny rabatt för elbilar och laddhybrider kom också en regel om att den inte skulle omfatta dyra bilar, som kostade över...

Annons
Annons

När Tyskland införde en ny rabatt för elbilar och laddhybrider kom också en regel om att den inte skulle omfatta dyra bilar, som kostade över 60.000 euro.

Men elbilsrabatten är viktig både ekonomiskt och pr-mässigt för att Tesla ska kunna sälja bilar på den enormt stora tyska bilmarknaden, som ju länge dominerats av de inhemska bilgiganterna.

Teslas svar blev att helt enkelt ”ta loss” en del standardutrustning i Model S och lägga den i ett tillvalspaket istället. Och plötsligt fick Model S-köparna ta del av rabatten igen.

Men det greppet underkänns nu av tyska myndigheter. De menar att ingen kan beställa en Tesla Model S utan tillvalspaketet och att bilen därmed är osäljbar i standardutförande.

”Det här är en helt felaktig anklagelse. Alla i Tyskland kan beställa en Tesla Model S i basutförande utan komfortpaketet, och vi har levererat sådana bilar till kunder”, svarar Tesla i ett uttalande, skriver Reuters.

I komfortpaketet ingår bland annat navigation, parkeringsvarnare med backkamera, internetradio, döda vinkeln-varning, förarstol med minne och elektriskt infällbara backspeglar.

Sista ordet verkar inte vara sagt mellan Tesla och den tyska regeringen – den saken är klar.

Annons
Annons
Rulla till toppen