Stor brand i Teslas nyöppnade servicecenter i Malmö – tog timmar att släcka

Stor brand i Teslas nyöppnade servicecenter i Malmö – tog timmar att släcka

Igår torsdag invigde Tesla sitt nya servicecenter i Fosieby, Malmö. Men under eftermiddagen utbröt en kraftig brand i anläggningen som brandkåren kämpade med i flera timmar.

När brandkåren kom till platsen kom det kraftig rök från två våningsplan i Teslas servicecenter. Branden hade troligen utbrutit i en verkstadslokal. Hela lokalen var rökfylld och som vi kan se i videon nedan blev både byggnaden och bilarna skadade. Brandpersonal från tre olika kommuner kämpade med att släcka branden.

Under fredagen inleds polisens undersökning av branden i Teslas nyöppnade servicecenter. Händelsen rubriceras tills vidare som mordbrand, vilket är brukligt tills något annat bevisats.

Teslas servicecenter i Malmö var tänkt att komplettera de i Stockholm och Göteborg. Teslas talesperson säger att man är tacksam att branden inte ledde till några personskador:

"Vår högsta prioritet är våra anställdas och kunders säkerhet och vi har lyckligtvis fått bekräftat att det inte finns några personskador och att alla är i säkerhet. Vi är tacksamma för utryckningspersonalens ansträngningar, som är på plats, och vi kommer att samarbeta med myndigheterna när de undersöker orsaken till branden."

Teslas nya anläggning i Fosie, i södra Malmö, hann knappt bli invigt förrän en storbrand ödelade hela byggnaden. Så här såg det ut innan branden.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tror inte branden har med elinstallationer att göra ( = gasa).
Ja
340
198
Nej