Tesla garanterar batterikapaciteten i Model 3

Efter åtta år ska batteripaketet i Tesla Model 3 ha åtminstone 70 procent av kapaciteten kvar.

Tesla garanterar batterikapaciteten i Model 3

Tesla har släppt detaljerna för vilka garantier nya Model 3 får. Ett ämne som kanske inte låter så roligt, men som är mycket viktigt för att bilen ska bli attraktiv, särskilt för köpare som inte haft någon elbil eller Tesla tidigare.

Till att börja med får Tesla Model 3 en nybilsgaranti på fyra år eller 8.000 mil – det som uppstår först. Garantiet för det lilla batteripaketet med kortare räckvidd gäller i åtta år eller 16.000 mil. För modellen med större batteripaket och längre räckvidd gäller garantin i 120.000 miles, vilket direktöversatt blir 19.000 mil.

Förutom det får Model 3 också en nyhet som inte finns på Model S och Model X, nämligen att Tesla garanterar att batteripaketet har kvar åtminstone 70 procent av sin kapacitet under batteriets garantitid.

70 procent är visserligen bättre än för till exempel Chevrolet Bolt, där motsvarande siffra är 60 procent, men är ändå tilltagen i underkant. Den data som finns från ägarna till Model S och Model X visar att de flesta batteripaket inte tappat mer än tio procent på 24.000 mil.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här typen av garanti tror jag är viktig för att locka fler elbilsköpare.
Ja
156
10
Nej