Teslas nyhet är en välkommen present till svenska ägare – ger längre räckvidd på vintern

Svenska bilägare lär uppskatta nästa uppgradering av Teslas bilmodeller. Den innebär nämligen att batteripaketet kan förvärmas, och det ger längre räckvidd.

Teslas nyhet är en välkommen present till svenska ägare – ger längre räckvidd på vintern

Elbilsbatterier funkar som bäst i ungefär samma temperatur som vi människor. Då kan batterierna leverera som längst räckvidd. Så fort temperaturen blir för hög eller låg blir räckvidden i elbilen kortare.

Därför är det ingen dum idé att värma upp batteripaketet vid kallt väder – då förlängs räckvidden ordentligt. Det är en funktion som inte funnits på Teslas modeller tidigare, men nu är den på väg, skriver Electrek.

Uppgifterna kommer från källor på Tesla och det finns skärmdumpar på hur funktionen styrs med hjälp av Teslas mobilapp. Fördelen är alltså att batteriets kapacitet kan användas för att driva bilen istället för att värma upp batteriet.

Funktionen ska kunna aktiveras när bilen laddar. Teslas bilar har redan idag stöd för att värma upp kupén innan det är dags att köra iväg, men möjlighet att förvärma batteriet kommer först nu, och kan säkert bli en välkommen uppdatering för svenska Teslaägare.

Lär dig mer om hur elbilsbatterier fungerar i vår Elbilsskola.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här är en funktion som jag absolut vill ha om jag köper elbil.
Ja
217
8
Nej