Fler uppgifter om Porsche Mission E – kommer i tre varianter

Porsches nya elbil kan erbjudas i tre versioner med olika mycket effekt och olika lång räckvidd, för att passa många olika köpare.

Fler uppgifter om Porsche Mission E – kommer i tre varianter

Det börjar så sakta närma sig premiär för den produktionsfärdiga versionen av Porsches nya elbil. Den är redan visad i konceptform och hette då Mission E. Produktionsversionen ska lanseras 2020.

Tidningen Automobile har fått en provkörning av en tidig prototyp och avslöjar en del detaljer och uppgifter om Mission E.

• Till att börja med kommer Porsche Mission E i flera olika utföranden när det gäller effekt och batterikapacitet. Det är känt sedan tidigare. Automobile uppger nu att det handlar om 300 kW (408 hästkrafter), 400 kW (544 hästkrafter) och 500 kW (680 hästkrafter).

• Fyrhjulsdrift blir standard men senare kan det också komma en bakhjulsdriven instegsvariant.

• Typiskt nog för Porsche fokuseras det en hel del på köregenskaperna. Projektingenjören Michael Behr säger till Automobile att låg tyngdpunkt, luftfjädring och precis styrning kommer ge Mission E vassa köregenskaper.

• Porsche gör också en stor sak av att bilen ska ha bra prestanda upprepade gånger. Drivlinan och batteriet måste alltså kylas bättre än hos exempelvis Tesla för att föraren ska kunna göra snabba accelerationer många gånger efter varandra eller om föraren kör snabbt på autobahn långa perioder.

• Priset för instegsmodellen hamnar någonstans mellan Cayenne och Panamera, vilket i så fall betyder omkring 800.000 kronor.

Porsche siktar på drygt 50 mils räckvidd med Mission E, och möjlighet att snabbladda till 80 procent på 15 minuter. Det innebär i så fall att föraren kan ladda för 40 mils körning på en fikapaus. Hur verklighetsnära de här räckviddssiffrorna är återstår att se.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här låter bra, tycker jag – Porsche är på rätt väg!
Ja
375
9
Nej