Provkörd: Tesla Model 3 – det blir både ris och ros

Att testa Tesla Model 3 är inte helt lätt, det finns bara en handfull bilar som levererats till ägare utanför Teslas egna anställda. Amerikanska sajten...

Annons
Annons

Att testa Tesla Model 3 är inte helt lätt, det finns bara en handfull bilar som levererats till ägare utanför Teslas egna anställda. Amerikanska sajten Jalopnik tog hjälp av sina besökare och lyckades hitta en privatägd Tesla Model 3 för en första provkörning

Det är Andrew Collins som fungerar som testförare hos Jalopnik. Han skickade ut en förfrågan på nätet och Mason McLead visade sig vara villig att låna ut sin Tesla Model 3, som nyligen levererats.

Hela artikeln hos Jalopnik går att hitta på länken nedan, och de har även gjort en film som ligger på YouTube. Jalopnik kallar sitt test för det ”första, oberoende test du läst” men tittar man runt på nätet finns det en del andra skribenter och vloggare som också delar med sig av de första intrycken. Längst ner finns en film som Doug DeMuro gjort med en detaljerad genomgång av Tesla Model 3.

Vi ska inte ta bort hela spänningen men kan redan nu avslöja att Andrew Collins känner sig lite tudelad inför Tesla Model 3. Det är en ny bilmodell som omgärdas av närmast enorma förväntningar och mycket hos Model 3 är annorlunda. Om man gillar nytänkandet hos Tesla – eller bara tycker det är konstigt – är förstås högst personligt.

Andrew Collins på Jalopnik tog fram förstoringsglaset och letade efter brister i byggkvaliteten hos Tesla Model 3, men hittade inga större anmärkningar. Styrkänslan känns lite konstgjord, men det är inte ovanligt hos bilar med elservo. Accelerationen är imponerande, som väntat, och Model 3 känns lite lättare än storebror Model S.

 

Jalopnik: ”The Tesla Model 3 makes the future feel normal”

 

Annons
Annons
Rulla till toppen