BMW i3 och i8 kanske inte får någon efterföljare

i3 fungerade för att visa BMW:s el-teknik och i8 visade hur elkraften kunde förbättra prestandan i en sportbil. I slutet av deras livscyklar är det jobbet gjort, och därför är inga efterföljare planerade.

i3 fortsätter tillverkas i nuvarande utförande, – men om det kommer en efterföljare är osäkert.

BMW:s elbilsmärke fortsätter att producera el-versioner av standard-BMW. iX3, som beräknas lanseras 2020 (och är baserad på nuvarande X3) blir den första av elva elbilar fram till 2025.

Men i-modellerna kommer inte att räcka för ett komplett utbud av elbilar, istället ska BMW utveckla särskilda modeller för att möta de behov som kan tänkas uppstå.

Utbudet av i-modeller kan därför bli föränderligt på ett helt annat sätt än de traditionella modellerna. Den avgörande faktorn huruvida en ny i-modell ska utvecklas kommer att bero på vilken ny teknik BMW behöver presentera, eller testa, innan den appliceras i det "vanliga" modellutbudet.

i3 fungerade exempelvis för att visa tekniken i BMW:s första elbil och i8 visade hur elkraften kunde förbättra prestandan i en sportbil. I slutet av deras livscyklar kommer detta jobb att vara gjort, och därför är inga efterföljare till i3 och i8 formellt planerade.

"Vi funderar fortfarande på om det blir en fortsättning av i8", säger i-chefen Robert Irlinger till Autocar

När det gäller I3 säger Irlinger att "tiden får avgöra", men att den ska fortsätta tillverkas i sitt nuvarande tillstånd, för nu.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill se en ny generation i3.
Ja
173
63
Nej