Norska Teslaägare fortfarande missnöjda – Model S inte snabb nog

För två år sedan ställdes Tesla till svars av 133 missnöjda bilköpare, som hävdade att Model S P85D inte alls var lika stark och snabb...

Annons
Annons

För två år sedan ställdes Tesla till svars av 133 missnöjda bilköpare, som hävdade att Model S P85D inte alls var lika stark och snabb som Tesla uppgav i marknadsföringen. Lösningen blev en uppgörelse där Tesla betalade knappt 70.000 kronor till varje ägare, men det fanns också möjlighet att uppgradera sin bil med tillval.

Nu är det dags igen. Den här gången är det 79 norska Teslaägare som hävdar att Model S P85D inte har en effekt på 700 hästkrafter, utan ”bara” 469 hästkrafter.

Problemet har att göra med att elmotorerna inte kan leverera den maximala systemeffekten samtidigt. Det är batteriet som är den begränsande faktorn.

”Det är samma typ av fall som slutade med en kompromiss senaste gången”, säger advokaten Christoffer Falkeid till norska DN.

Men enligt tester gjorda av tredje part är Model S P85D både starkare och snabbare än de officiella sifforna uppger, hävdar Tesla som svar. Uppgifterna för effekten i motorerna har också godkänts av europeiska myndigheter.

Annons
Annons
Rulla till toppen