Volvo avslöjar fler detaljer om Polestars nya elbilar

Volvo avslöjar fler detaljer om Polestars nya elbilar

Det var nog många som blev lite konfunderade när Polestar höll lanseringsevent förra året. Polestar ska bli ett helt eldrivet prestandamärke, men första modellen ut, Polestar 1, blev en laddhybrid med bensinmotor.

Men fler modeller är på gång, och nykomlingarna ska bli helt eldrivna.

Autocar har fått en intervju med Polestarchefen Thomas Ingenlath och det är framför allt tre detaljer som sticker ut i intervjun.

• För det första gör Thomas Ingenlath klart att Polestar 1 definitivt är en så kallad "halo car" – en exklusiv och dyr modell som ska göra att de kommande och mer folkligt prissatta bilarna ska kännas exklusivare. Totalt ska Polestar bygga "50.000 plus" bilar årligen under de kommande fem åren.

• Modellerna som följer, Polestar 2 och Polestar 3, blir helt eldrivna och betydligt mycket billigare. De ska använda helt egna designprofiler jämfört med andra Volvomodeller, men interiören kommer till stor del att delas med resten av modellprogrammet. Polestar 2 blir förmodligen en halvkombi och Polestar 3 en suv.

• Säkerhet är viktigt för Polestar – fattas bara annat när det är Volvo som drar i trådarna. Men det är ändå intressant att höra Thomas Ingenlath nämna säkerheten allra sist av allt när han berättar om Polestar. "Och så har vi säkerheten. Vi kommer aldrig kompromissa med säkerheten i en Polestarbil", säger han efter att han berättat om flera andra detaljer.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag ser fram emot Polestars nya elbilar.
Ja
323
34
Nej