Ny rapport om kvalitetsproblem för Model 3 – men Tesla slår tillbaka

Batterier byggs för hand och det gör att cellerna hamnar farligt nära varandra, uppger källor för amerikanska CNBC. Men det stämmer inte enligt Tesla.

Ny rapport om kvalitetsproblem för Model 3 – men Tesla slår tillbaka

Tesla har inte alls lyckats hålla den produktionstakt som Elon Musk utlovade för nya Model 3, men de senaste månaderna har tillverkningen ändå fått hyfsad fart.

Nu kommer en ny rapport från CNBC som hävdar att problemen är långt ifrån lösta.

Med stöd i anonyma uppgifter från tidigare och nuvarande Teslaanställda vid den stora Gigafactoryfabriken i Nevada skriver CNBC att Tesla har stora produktions- och kvalitetsproblem för Model 3. Tesla ska bland annat ha tillverkat vissa komponenter för hand.

Det har hävdats även i andra nyhetsartiklar. Men källorna i den här artikeln hävdar också att det manuella arbetet och dålig kvalitetskontroll gör att battericellerna hamnar för nära varandra och att de därför riskerar att vara en säkerhetsrisk.

Tesla har gått till motattack i ett uttalande. Tesla erkänner att vissa delar av produktionsprocessen är "mer manuell" fram tills Tesla når full produktionskapacitet. Det ska inte påverka varken kvaliteten eller säkerheten, enligt Tesla.

När det gäller battericeller som hamnar för nära varandra avfärdar Tesla helt att det skulle stämma. "Att Tesla någonsin skulle leverera en bil med farligt batteri är helt felaktigt, går tvärt emot alla bevis och är frånkopplat från verkligheten", skriver Tesla.

Även om battericellerna skulle hamna nära varandra skulle det vara riskfritt, påstår Tesla, och det finns många kontrollprocesser som ser till att de inte hamnar för nära varandra.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag är övertygad om att Tesla håller hög kvalitet och har bra kvalitetskontroll.
Ja
137
201
Nej