Porsche dubblar satsningen på elektrifierade bilar och snabbladdare

Elbilen Mission E blir startskottet, men Porsche har större planer än så.

Porsche dubblar satsningen på elektrifierade bilar och snabbladdare

Många är nyfikna på Porsches helt nya elbil. Den har visats upp i konceptform och Porsche har dessutom hintat om flera olika batteristorlekar och supersnabb laddning.

Men det verkar bara vara början.

Nu kommer uppgifter om att Porsche ska dubbla satsningen på "elektrifierade" bilar till 60 miljarder kronor. Då handlar det inte bara om elbilar, utan också om olika typer av hybridbilar.

En av anledningarna till att Porsche skruvar upp investeringarna är att det är enormt dyrt att bygga ett laddnätverk som ska utmana Teslas Superchargers. Det ska Porsche satsa sju miljarder kronor på.

Laddnätverk för sju miljarder och hybridversioner av bensinbilarna för tio miljarder

Andra punkter som Porsche ska satsa på är "hybridisering" och elektrifiering av Porsches nuvarande modeller med förbränningsmotor för tio miljarder kronor och sju miljarder kronor för att bygga ut fabriker.

På vissa marknader har Porsche helt enkelt inget val – Kina har hårda krav på hur hög andel av bilarna som måste vara eldrivna, och ska Porsche vara konkurrenskraftiga där krävs eltekniken.

Porsche Mission E, som kostat fem miljarder att utveckla, blir startskottet för elbilssatsningen och dyker upp i produktionsfärdigt utförande 2019.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Porsche kommer köra om alla andra tyska konkurrenter när det gäller elbilar, tror jag.
Ja
11
5
Nej