Tesla Model Y kan bli ännu viktigare än Model 3

Tesla ska lära sig av misstagen med Model 3. Kompaktsuven Model Y blir enklare att bygga och får högre försäljningsmarginal – det är bäddat för succé, om Elon Musk lyckas hålla vad han lovat.

Det är enorm hajp kring Tesla Model 3, med hundratusentals förhandsbokningar och en prislapp som ska få fler att gå över till eldrift.

Men med tanke på hur mycket försäljningen av suvar ökar är det också bråttom att komma igång med kompaktsuven Tesla Model Y, som redan smygvisats med en teaserbild.

I år ska Tesla släppa designdetaljer och tillverkningsplaner för Model Y. Det bekräftade Teslachefen Elon Musk under ett konferenssamtal med investerare i samband med att kvartalsrapporten presenterades.

Målet är att bygga en miljon Tesla Model Y om året, och med tanke på att den blir dyrare att köpa och förmodligen inte kommer kosta lika mycket att utveckla som Model 3 finns det stora möjligheter att Tesla Model Y blir mer lönsam än Model 3.

Målet är att bygga en miljon Tesla Model Y om året

Helt billig blir dock inte Model Y att utveckla: den ska bygga på en helt ny plattform. Redan i år ska Tesla börja leta kapital för att komma igång med produktionen.

Elon Musk säger också att Tesla lärt sig mycket om massproduktion med Model 3 och planerar att använda de kunskaperna för att göra model Y enklare och effektivare att bygga.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag köper hellre en Model Y än en Model 3.
Ja
109
71
Nej