Tesla har inte klarat av kust-till-kust-resan med en självkörande bil

Nya bud: en helt autonom bil ska klara av att köra sträckan "inom tre till sex månader".

Tesla har inte klarat av kust-till-kust-resan med en självkörande bil

Tesla har fortfarande inte klarat av kust-till-kust-resan med en helt självkörande bil, som skulle göras någon gång under förra året.

Planen var att låta en Tesla köra mellan Los Angeles och New York helt utan att någon mänsklig förare behöver göra något.

Elon Musk tror nu att resan kommer kunna göras under de kommande "tre till sex månaderna" och att Teslas bilar kan använda samma teknik inom samma tidsram. Han har tidigare gjort liknande uttalanden som inte visade sig stämma.

Tesla har byggt om hela den grundläggande arkitekturen för mjukvaran i Autopilot efter att biltillverkaren gjorde sig av med tekniken från underleverantören Mobileye. Systemet förlitar sig till stor del på maskininlärning och ska därmed bli bättre med tiden, ju mer det "lär sig".

Elon Musk hoppas också att Tesla inte ska behöva använda så kallade lidarsensorer. De flesta andra biltillverkare är övertygade om att lidar måste användas för att göra en bil helt självkörande, men Tesla går alltså på ett annat spår med kameror, radar- och ultraljudssensorer.

Med kust-till-kust-resan vill Elon Musk visa hur Teslas Autopilot tagit "ett stort steg framåt för vår självkörande teknologi".

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag ser fram emot självkörande bilar!
Ja
33
7
Nej