Tesla kör om alla amerikanska märken i ny undersökning

Det brukar ärligt talat inte alltid gå särskilt bra för de inhemska bilmärkena i amerikanska bilundersökningar. När kvalitet och driftsäkerhet ska betygsättas brukar GM och...

Annons
Annons

Det brukar ärligt talat inte alltid gå särskilt bra för de inhemska bilmärkena i amerikanska bilundersökningar. När kvalitet och driftsäkerhet ska betygsättas brukar GM och Ford lyckas hyfsat men Fiat/Chrysler hamnar ofta under snittbilen.

När Consumer Reports nu släpper årets upplaga av undersökningen som premierar bilmärken som håller hög och jämn nivå på hela modellprogrammet, har hög kvalitet och driftsäkerhet och som är attraktiva för köparna, hamnar Tesla som enda amerikanska bilmärke på topp tio-listan.

Tesla Model 3 är dock inte med i undersökningen och där finns det en hel del frågetecken kring kvaliteten som behöver rätas ut.

Tesla kör om alla amerikanska märken i ny undersökning
BMW X3 bedöms som bäst i sin klass.

Tesla Model S fick högsta betyg när Consumer Reports testade. Ägarnöjdheten får även den toppbetyg och driftsäkerheten får fyra av fem poäng.

Tesla Model X fick 77 av 100 poäng på testkörningen, högsta betyg för ägarnöjhet men bara en av fem poäng för driftsäkerheten, främst på grund av strulande elektronik.

Allra bäst är Hyundais lyxmärke Genesis som hamnar före Audi, BMW och Lexus. Därefter kommer Porsche och Kia. Volvo hamnar ungefär i mitten med minuspoäng för driftsäkerheten men pluspoäng för att ägarna ändå verkar nöjda.

I botten hamnar Fiat, Jeep, Land Rover, Alfa Romeo, Mitsubishi och Jaguar. Enskilda modeller som är bäst i sin klass är BMW X3, Chevrolet Bolt och Ford F-150.

Tesla kör om alla amerikanska märken i ny undersökning
Retrocharmen hos Fiat 500 räcker inte för att lyfta märket i Consumer Reports undersökning.

Hela listan

1. Genesis
2. Audi
3. BMW
4. Lexus
5. Porsche
6. Kia
7. Subaru
8. Tesla
9. Honda
10. Toyota
11. Chrysler
12. Hyundai
13. Mazda
14. Infiniti
15. Mercedes
16. Volkswagen
17. Lincoln
18. Volvo
19. Buick
20. Ford
21. Nissan
22. Acura
23. Chevrolet
24. Cadillac
25. Mini
26. Ram
27. Dodge
28. GMC
29. Jaguar
30. Mitsubishi
31. Alfa Romeo
32. Land Rover
33. Jeep
34. Fiat

Annons
Annons
Rulla till toppen