Audi e-tron – förhandsvisning av kommande elbilen

I samband med bilsalongen i Genève visar Audi prototypen för sin första helt eldrivna modell. Den ska lanseras i Europa i slutet av 2018.

Audi e-tron – förhandsvisning av kommande elbilen
De första maskerade e-tron-bilarna visas upp i centrala Genève.

"2020 kommer vi att ha tre helt eldrivna bilar i produktprogrammet. Utöver den sportiga suven en fyradörrars Gran Turismo – dvs produktionsversionen av Audi e-tron Sportback concept – och ytterligare en modell i kompaktsegmentet. Innan 2025 har vi lanserat mer än 20 elbilar och laddhybrider – fördelat över alla segment och koncept", säger Audichefen Rupert Stadler.

Audi e-trons kamouflerade exteriör döljer en sportig suv med plats för fem personer, gott om bagage och elektriskt quattrosystem. Räckvidden är anpassad för att klara längre resor. I serieproduktion ska elbilen kunna snabbladdas med upp till 150 kW, och vara redo för att fortsätta en längre sträcka efter 30 minuter.

Audi e-tron prototype ger en förhandsvisning av den första helt eldrivna modellen.

Kamouflagemönstret är specialdesignat och kommer att användas av testflottan. De förvrängda e-tron-tecknen skall ge intryck av att vara elektrifierade medan elementen i orange ska ge en association till högvoltsledningarna och batteriets placering.

Produktionsmodellen av e-tron ska tillverkas i Bryssel men fram till serieproduktionsstart ska en flotta på 250 bilar fullborda testandet. Totalt ska testbilarna tillryggalägga en sträcka på 5 miljoner kilometer på fyra kontinenter. Det motsvarar cirka 125 gånger runt jorden och 85.000 timmar.

Audi testar sina förseriebilar i alla klimatzoner, från under –20 till över +50 grader. Dessutom pågår tester av laddningsteknik över hela världen. Olika standarder testas både i speciella testmiljöer och publikt för att säkra alla olika laddningsmöjligheter.

Det har blivit "hett" i elbilsbranschen att skryta om hur elbilarna testas i vinterklimat – det gjorde även Jaguar med I-Pace.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror att Audi e-tron kommer att bli min första elbil.
Ja
70
24
Nej