Bekräftat: BMW i4 är på gång – lanseras 2020

Ska byggas i hemstaden München.

Bekräftat: BMW i4 är på gång – lanseras 2020
Konceptbilen BMW i Vision Dynamics ger en liten försmak av hur nya BMW i4 kan se ut.

Det har funnits en del frågetecken kring hur BMW:s elbilsstrategi egentligen ser ut. BMW var tidigt ute med i3 och i8, och efter det har vi fått se laddhybridversioner av 2-serien, 3-serien och 5-serien.

Men det har inte varit helt klart om BMW faktiskt ska fortsätta med i-modellerna som en egen serie. Både i3 och i8 var dyra att utveckla och innehåller mycket teknik som inte finns i andra modeller.

På bilsalongen i Genève bjuder dock BMW-chefen Harald Krüger på ett tydligt besked. Nästa modell ut heter BMW i4 och är nu officiellt bekräftad.

"2025 kommer vår globala portfolio innehålla 25 helt eller delvis eldrivna modeller. På förra årets Frankfurtsalong visade vi upp vår tolkning av framtidens e-mobilitet med BMW i Vision Dynamics. Den kommer bli verklighet – vi ska bygga den i München som BMW i4", sa Harald Krüger.

BMW ska ha 25 helt eller delvis eldrivna modeller om sju år

Att bygga modellen i hemstaden är ett tydligt ställningstagande för hur viktig den här modellen blir, även internt för de anställda.

Det är alltså konceptbilen BMW i Vision Dynamics som ska döpas om till i4 när den sätts i serieproduktion, och i samband med det lär också designen tonas ned en aning. Det verkar handla om en fyradörrars coupésedan, inte helt olik Tesla Model S.

Räckvidden ska hamna på 60 mil enligt NEDC-körcykeln (mellan 40 och 45 mil i verkligheten) och 0–100 km/h ska klaras av på fyra sekunder.

Att bygga modellen i hemstaden visar tydligt hur viktig den här modellen blir

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

BMW är på rätt väg när det gäller elbilar och hybrider!
Ja
211
17
Nej