Bentley Bentayga blir en av världens törstigaste och dyraste laddhybrider

Men med hybridversionen kommer Bentaygaköparen undan den kommande straffskatten på – och håll i dig nu! – 21.600 kronor om året.

Bentley Bentayga blir en av världens törstigaste och dyraste laddhybrider

Inte ens lyxmärket Bentley smiter undan de allt hårdare utsläppskraven. Det märks på bilsalongen i Genève: där premiärvisas nu en laddhybridversion av superlyxiga suven Bentayga.

Bentley Bentayga Plug-in Hybrid får en drivlina som känns igen från vissa andra laddhybridmodeller i Volkswagenkoncernen: en 3,0-liters bensindriven V6-motor med elhjälp. Räckvidden på eldrift blir fem mil enligt NEDC-körcykeln.

Koldioxidutsläppet hamnar på hela 75 gram per kilometer – det är faktiskt så högt att den här bilen inte får ta del av några subventioner i det nya bonus/malus-systemet som kommer i sommar. Men den blir ändå betydligt klimatsmartare än en bensin-Bentayga som åker på en ordentlig skattesmäll på 21.600 kronor per år!

Och vi ska komma ihåg att det faktiskt finns törstigare laddhybrider: Mercedes GLE 500 e och BMW X5 xDrive40e har båda högre koldioxidutsläpp än Bentley Bentayga.

Några priser är än så länge inte officiella men det är ingen vild gissning att det här blir en av världens absolut dyraste laddhybrider – redan innan du börjat kryssa i tillvalslistan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar Bentley Bentayga.
Ja
26
32
Nej