Smarta planen: Elskåp ska ge 12.000 nya laddplatser

Tyskland har en klurig plan för att bygga fler laddstolpar för elbilar och laddhybrider. Ett telekombolag ska nu konvertera 12.000 elskåp längs gatorna till laddplatser....

Annons
Annons

Tyskland har en klurig plan för att bygga fler laddstolpar för elbilar och laddhybrider. Ett telekombolag ska nu konvertera 12.000 elskåp längs gatorna till laddplatser.

Det här skulle ge betydligt bättre laddmöjligheter än idag längs tyska vägar. Vissa av elskåpen får också snabbladdning med upp till 100 kW, skriver Automobilwoche. Resten får en effekt på 22 kW.

Det viktigaste av allt är att laddplatserna hamnar där elbilsägare har som allra svårast att ladda idag, nämligen vid parkering längs gatorna i städerna. Många som bor i lägenhet och parkerar på gatan kan därmed få möjlighet att ladda sin bil.

I Stockholm har det börjat dyka upp ”laddgator”, men den här lösningen skulle ge betydligt fler laddplatser än så. Andra kreativa lösningar för att skapa laddplatser är att koppla in sig i motorvärmaruttag eller lyktstolpar.

Annons
Annons
Rulla till toppen