Elon Musk berättar: Tesla var bara två dagar från konkurs

Och han tror Autopilot kan bli upp till tre gånger snabbare än en mänsklig förare.

Elon Musk berättar: Tesla var bara två dagar från konkurs

Teslachefen Elon Musk överraskade alla när han dök upp på kultur- och mediefestivalen South by Southwest i Texas.

Han svarade på frågor på scenen, och även om det inte precis hettade till med kontroversiella frågor är det intressant att höra honom berätta om Teslas knackiga historik och framtidens Autopilot i Teslabilarna.

Foto: Dan Taylor/Heisenberg Media/Creative Commons

Elon Musk var ärlig och öppen när han kom in på hur tufft det varit för Tesla genom åren. Han berättade bland annat att företaget var två dagar från konkurs för tio år sedan. På julafton 2008 lyckades han få ihop finansiering – bara 48 timmar innan Tesla hade tvingats ansöka om konkurs.

Han berättade också om hur han först investerat hälften av de 180 miljoner dollar han tjänat på Paypal i Tesla, Solar City och SpaceX. Han insåg att det inte skulle räcka och investerade även resten av pengarna.

"Jag stoppade in alla pengar i företagen och lånade pengar från vänner till hyran", berättade han.

"Jag stoppade in alla pengar i företagen och lånade pengar från vänner till hyran"

Tyvärr togs nästan inga frågor om Tesla Model 3 upp på scenen. Elon Musk erkände dock att produktionen av "folkelbilen" går bra men att det är ett "fruktansvärt hårt jobb".

Han passade också på att (återigen) prata om när han tror helt självkörande bilar blir vanligare på vägarna. Nu tror han det blir "inom 18 månader". Teslas Autopilot 2.0 säger Elon Musk blir "två till tre gånger snabbare" att reagera än mänskliga förare.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag är övertygad om att Tesla finns kvar om tio år.
Ja
225
129
Nej