Första indikationen: Så mycket kommer Audi e-tron kosta

Ligger på ungefär samma prisnivå som tuffaste konkurrenten Jaguar I-Pace.

Annons
Annons

Audi har släppt en första hint om vad den nya eldrivna suven e-tron kommer kosta när den börjar säljas senare i år.

Det handlar alltså inte om en officiell prislapp – den är fortfarande inte bekräftad av svenska Audi. Men i Tyskland ska Audi e-tron kosta 80.000 euro.

Den tyska momsen är på 19 procent, och om vi räknar om det till svensk moms på 25 procent hamnar vi på strax över 800.000 kronor. Det är i så fall ungefär samma prisklass som konkurrenten Jaguar I-Pace som kostar från 829.000 kronor i Sverige.

I Norge har Audi redan fått in 4.000 föranmälningar från kunder som är intresserade av att köpa en e-tron, och som betalat 20.000 norska kronor i handpenning.

Audi har nyss visat upp e-tron i kamouflerat utförande i samband med bilsalongen i Genève. Bilen sluttestas just nu i olika miljöer.

Audi e-tron får ett batteripaket på 95 kWh som ger en räckvidd på ”över 50 mil” enligt NEDC-körcykeln och bilen blir fyrhjulsdriven. 0–100 km/h ska gå på 4,6 sekunder. Effekten är 436 hästkrafter men den kan tillfälligt ”boostas” till 504 hästkrafter. Vridmomentet är på 800 Nm. Bilen klarar snabbladdning på 150 kW.

Produktionsstart blir i slutet av året i fabriken i Bryssel.

Annons
Annons
Rulla till toppen