Audi e-tron Gran Turismo blir den nya, eldrivna toppmodellen

"Det är så här vi tar vårt prestandamärke Audi Sport in i framtiden", säger Audichefen.

Annons
Annons

Audi har verkligen skruvat upp elbilsplanerna de senaste åren. Från att ha smygstartat med laddhybridversioner av A3 och Q7, och experimentet med den eldrivna versionen av superbilen R8, kommer nu flera viktiga nyheter som ska sättas i produktion de kommande åren.

Förutom elsuven e-tron, syskonet e-tron Sportback och två ytterligare elsuvar i olika storlekar 2020 bekräftar nu den särskilda avdelningen Audi Sport, som ansvarar för RS-modellerna, att det kommer en helt eldriven toppmodell om två år.

Audi e-tron Gran Turismo blir en ”supersedan” med långa och svepande coupélinjer. Den hamnar ovanför Audi A7 Sportback i modellhierarkin och det är svårt att inte dra paralleller till Tesla Model S i modelltänket.

”Det är så här vi kommer ta vårt prestandamärke Audi Sport in i framtiden”, sa Audichefen Rupert Stadler på en presskonferens i förra veckan när nyheten presenterades.

Audi e-tron GT ska byggas i samma anläggning som R8-modellen byggs idag, Böllinger Höfe nära huvudkvarteret i Neckarsulm. I förra veckan började det också ryktas om att Audi R8 kanske inte får någon ersättare. Då är det logiskt att lägga produktionen av e-tron GT där.

Några tekniska detaljer om Audi e-tron GT är inte kända, men den skulle kunna dela teknik med Porsche Mission E. Det innebär i så fall omkring 600 hästkrafter och supersnabb laddning.

Premiär blir 2020.

Annons
Annons
Rulla till toppen