Audi öppnar förhandsbokningar av elsuven e-tron

Börjar levereras senare i år – nu öppnar Audi för reservationer.

Audi öppnar förhandsbokningar av elsuven e-tron

De första leveranserna av Audis nya eldrivna suv ska köras igång mot slutet av 2018. Men nu öppnar Audi möjligheten att förhandsboka ett exemplar. Det kostar 20.000 kronor.

"Nedräkningen till Audis första helt eldrivna bil börjar nu på allvar. Vi tar ett stort steg in i en utsläppsfri framtid och vi har höga ambitioner – vi menar att kunden inte ska behöva kompromissa med prestandan för att ta ansvar för vår framtid", säger Jörgen Wedefelt, försäljningschef på Audi Sverige.

Audi e-tron har länge gått att förhandsboka på den norska marknaden men nu öppnar Audi för reservationer även i Sverige. Den som ångrar sig får tillbaka pengarna.

Det enda som idag är officiellt om Audi e-tron är att den kan snabbladdas med 150 kW och att den ska byggas i Bryssel. Konceptversionen har tre elmotorer och blir därmed fyrhjulsdriven. Effekten kan "boostas" korta perioder till över 500 hästkrafter och vridmomentet är 800 Nm. 0–100 km/h går på 4,6 sekunder. Räckvidden ligger på "över 50 mil" enligt NEDC-körcykeln.

De svenska priserna är inte officiella och vi vet alltså inte än vad Audi e-tron kommer kosta. Men i Tyskland har Audi släppt en "prisindikation" på 80.000 euro. Det är ungefär lika mycket som för konkurrenten Jaguar I-Pace.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag ser fram emot att kolla in Audi e-tron live.
Ja
155
19
Nej