Nissan utreder långsam snabbladdning i Leaf – drabbar långkörarna

Nissan utreder långsam snabbladdning i Leaf – drabbar långkörarna

Flera köpare som slagit till på en Nissan Leaf larmar om att snabbladdningen i själva verket inte alls är särskilt snabb – åtminstone inte efter flera upprepade laddtillfällen.

Det här problemet uppmärksammades av Tesla Club Sweden och innebär egentligen inga problem för de flesta Leaf-ägare. Men för den som kör ofta och långt, och behöver snabbladda bilen flera gånger på en dag, kan det bli problematiskt.

Första snabbladdningen brukar gå enligt plan. Men efter det börjar Nissan dra ned på laddkapaciteten för att batteriet inte ska bli överhettat (det finns nämligen ingen aktiv batterikylning, som hos vissa andra elbilar).

Vid andra snabbladdningen går det mycket långsammare, rapporterar en del ägare, och det tredje laddstoppet för dagen kan ta uppemot fem timmar.

Nissan utreder just nu problemen. Så här svarar svenska Nissan i ett uttalande:

"Innan lansering har 40 kWh Nissan Leaf genomgått rigorösa tester, där prototyper har körts i flertalet europeiska länder i över 100 000 kilometer. I dessa tester presterade LEAF väl vid såväl normal- som snabbladdning under varierande scenarion och låg väl i linje med våra förväntningar."

"Vi känner till enstaka fall där kunder har upplevt problem med hur lång tid det tar att snabbladda nya Nissan Leaf efter upprepade laddtillfällen under en kort period där bilen också har körts längre sträckor. Nissan undersöker för närvarande dessa fall tillsammans med såväl kunder som leverantörer av laddningstjänster. Nissans prioritet är som alltid hög kundnöjdhet och vi arbetar därför skyndsamt med att lösa dessa frågor."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Ja
7
25
Nej