Tesla Model 3 ökar produktionstempo – och kommer med 4WD i juli

Elon Musk berättar på twitter att Tesla ska nå upp i 5.000 Model 3 per vecka i juli. Då kommer också en snabbare version med 4WD, dual motor.

Att Tesla Model 3 ska erbjudas med fyrhjulsdrift är ingen hemlighet, men nu vet vi lite mer om detaljerna. En fråga på Twitter gjorde att Elon Musk rätade ut två frågetecken – både om produktion och dual motor.

Det var Brandon Ledford som ställde frågan när hans beställda, fyrhjulsdrivna Tesla Model ska byggas. Elon Musk svarade att man först ska nå produktionsmålet 5.000 bilar per vecka, innan man "stökar till det" och tillför fler varianter. Och svaret blev "Så förmodligen juli".

Sista veckan i första kvartalet var Fremont-fabriken uppe i ett tempo på 2.000 Tesla Model 3 i veckan. Och det verkar som om man ökat på det tempot ytterligare under början av april.

När Model 3 erbjuds med dual motor, alltså fyrhjulsdrift, ska det också finnas två storlekar på batteripaket: Standard och Long Range Battery. Räckvidden med Standard Battery anges till 220 miles (35 mil), med Long Range Battery ökar den till 310 miles (50 mil). De Model 3 som Tesla byggt hittills har alltså Longe Range batteripaket. Prisskillnaden är 9.000 dollar.

Vad dual motors ska kosta vet vi inte ännu, men när Model S fanns med båda versionerna (sedan förra året går det bara att beställa Model S som dual motor) var prisskillnaden 5.000 dollar. Kombinationen av Standard Battery och dual motor lär bli populär då många klarar sig med den kortare räckvidden men gärna gör sin bil mera vinterduglig med fyrhjulsdriften.

För att förenkla produktionen finns Tesla Model 3 bara i ett utförande, med bakhjulsdrift. Men snart förändras det, när tempot nått upp till 5.000 bilar i veckan ...

--- för då kommer även den här versionen, med fyrhjulsdrift. Det innebär sannolikt också en större totaleffekt, vilket ger snabbare acceleration i Model 3. Förmodligen också lite högre toppfart och något längre räckvidd (motorerna optimeras för olika hastighet).

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag skulle föredra en fyrhjulsdriven Model 3, helt klart!
Ja
56
14
Nej