Teslaförare filmad i passagerarstolen när bilen kördes med Autopilot

Blir av med körkortet i 18 månader: "Kunde lätt ha slutat i tragedi."

Än så länge går det inte att förlita sig på att Autopilotsystemet i Teslas bilar tar hand om all körning själv. Att inte ens befinna sig i förarstolen medan bilen körs på Autopilot är därför förbjudet – och det har en 39-årig man i England bittert fått erfara.

Bilen kördes med Autopilot och mannen flyttade sig till passagerarstolen. Föraren filmades när han satt i passagerarstolen på sin Tesla Model S längs motorvägen M1 i England. (Eftersom England har vänstertrafik sitter mannen alltså i vänsterstolen.)

"Det han gjorde var extremt oansvarigt och kunde lätt ha slutat i en tragedi", sa Kirk Caldicutt på polisen i Hertfordshire, till BBC.

Mannen blir av med körkortet i 18 månader och döms till böter och 100 timmars samhällstjänst.

Teslas svar på domen är – precis som när de allvarliga olyckorna med Autopilot inträffat – att systemet inte klarar att ta hand om all körning själv utan istället är ett avancerat förarstödssystem, som kräver att föraren är uppmärksam. Men namnet Autopilot och Teslas mål om att göra systemet helt autonomt har fått många att missuppfatta vad systemet klarar och inte.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Tesla hanterar Autopilot på ett bra sätt – det framstår som säkert att använda.
Ja
22
76
Nej