Elon Musk bekräftar: Tesla Model Y börjar byggas 2020

Men fortfarande oklart var kompaktsuven ska byggas.

Annons
Annons
Elon Musk bekräftar: Tesla Model Y börjar byggas 2020

I samband med att Tesla släppte siffrorna för årets första kvartal avslöjade Elon Musk också att kompaktsuven Model Y ska börja byggas 2020.

Tidigare i år kom uppgifter om att Tesla skulle köra igång produktionen av Model Y redan 2019. Men nu bekräftar Elon Musk alltså att det blir ett år senare. Vi får inte veta var den ska byggas – men det blir i alla fall inte i fabriken i Fremont i Kalifornien, eftersom den har fullt upp med andra modeller.

Han spär också på förväntningarna ordentligt genom att berättar hur bilen ska bli ”en tillverkningsrevolution”. Tesla har haft ordentliga problem att bygga Model 3 i samma takt som Elon Musk utlovat och förhoppningsvis har Tesla lärt sig av misstagen.

Tesla Model Y ger sig in i en extremt konkurrensutsatt klass. Små suvar säljer bra både i USA, Europa och Kina och modellen blir därför enormt viktig. Hyundai och Kia ska båda lansera eldrivna kompaktsuvar innan Tesla hinner lansera Model Y, och fler biltillverkare lär följa.

Elon Musk har tidigare berättat att han vill skrota den klassiska 12-voltsarkitekturen från andra bilar i Tesla Model Y. Det skulle förenkla både utvecklingen och tillverkningen av bilen.

Annons
Annons
Rulla till toppen