Första bilderna på Kia Niro EV – eldriven kompaktsuv som börjar säljas efter sommaren

Kia Niro EV börjar säljas efter sommaren och klarar 45 mil på en laddning.

Första bilderna på Kia Niro EV – eldriven kompaktsuv som börjar säljas efter sommaren
Kia Niro blir inte alls lika "vild" designmässigt som konceptbilen när den sätts i serieproduktion. Fronten har annorlunda utseende och LED-strålkastarna är formade som en pil.

Kia ska lansera en eldriven version av kompaktsuven Niro. Den har redan visats upp som konceptbil men nu får vi också se de första bilderna på hur modellen kommer se ut när den börjar säljas.

Kia Niro EV kommer i två versioner och bygger på märkets kommande generation eldrivlinor. Instegsmodellen har ett batteripaket på 39 kWh vilket ger en räckvidd på "mer än 30 mil" enligt den nya och hårdare WLTP-körcykeln. Toppmodellen har ett batteri på 64 kWh och tar sig "mer än 45 mil" på en laddning.

De här siffrorna känns delvis igen från koncernsyskonet Hyundai Kona Electric som även den snart är klar för försäljningsstart.

Många undrar om de här modellerna kommer med dragkrok. Hyundai Kona Electric får ingen dragkrok vid lanseringen, men det kan eventuellt dyka upp senare. Vad gäller Kia Niro EV är inget bekräftat, så det återstår att se om den får dra släp eller inte.

Kia Niro, som redan finns som hybrid och laddhybrid, börjar säljas i helt eldrivet utförande efter sommaren. De första bilarna levereras vid årsskiftet.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Kia och Hyundai verkar ligga bra till i omställningen till eldrift, tycker jag.
Ja
185
6
Nej