Sveriges första Tesla Model 3 är registrerad på Volvo

Samma bil som ställdes ut i Genève är nu registrerad i Göteborg.

Sveriges första Tesla Model 3 är registrerad på Volvo

För ungefär två år sedan registrerades det första exemplaret av Tesla Model 3 i Sverige – och det är Volvo Personvagnar AB i Göteborg som står som ägare, skriver Tesla Club Sweden.

Registreringsnumret är BMF106 och hos Transportstyrelsen kan vi se att den svarta bilen tillverkades i oktober, att den för närvarande är avställd och att bilen är registrerad i Volvos eget försäkringsbolag Volvia.

Det är inte ovanligt att biltillverkare köper in konkurrentbilar för att "benchmarka" sina egna modeller. Ofta görs det i hemlighet, men det är förstås ingen överraskning att biltillverkarna är nyfikna på hur Tesla Model 3 är att köra, och hur de tekniska lösningarna under skalet ser ut.

Enligt Tesla Club Sweden är det här exakt samma exemplar som ställdes ut på bilsalongen i Genève i år av ett bilkonsultföretag. Bilen importerades då från USA inofficiellt, men det underliga är att bilen inte står som "importerad" hos svenska Transportstyrelsen.

Vem vet – kanske kommer nästa generation elbilar från Volvo hämta en del inspiration från Tesla, som ingenjörerna snappar upp när bilen skruvas isär och granskas?


Uppdatering 14.40: Volvo har skickat ett generellt svar: "Volvo Cars, liksom övriga biltillverkare, analyserar löpande konkurrentbilar av olika märken så det är alltså inget ovanligt med detta bilinnehav som det refereras till i texten."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kör hellre Volvo än Tesla.
Ja
243
179
Nej