Nya bilder på Mercedes EQC – eldrivna suven börjar säljas nästa år

Blir konkurrent till Audi, BMW och Jaguar.

Nya bilder på Mercedes EQC – eldrivna suven börjar säljas nästa år

Mercedes har släppt nya bilder på den eldrivna suv-modellen EQC, som ska börja säljas 2019. Den har redan visats upp som konceptbil i form av Mercedes Generation EQ, men nu kommer fler bilder på en (visserligen maskerad) testbil som ger en liten försmak av designen.

Mercedes elbilar och laddhybrider ska samlas under modellfamiljnamnet "EQ" och suven Mercedes EQC blir först ut. De sista vintertesterna gjordes i mars och nu görs tester av drivlinan och chassit i varmt klimat i södra Europa.

I pressmeddelandet som nyss skickades ut skryter Mercedes om hur hårda testerna är – och det här verkar vara något av en trend i bilvärlden. Även Jaguar, BMW och flera andra biltillverkare har berättat detaljerat om hur avancerade testerna är innan bilen sätts i serieproduktion, och hur "strikt" kvalitetsstandard som biltillverkarna har. Det här skulle kunna vara ett svar på att tidiga exemplar av Tesla Model 3 fått en del kritik för dålig karosspassning.

Mercedes EQC får ett batteripaket på 70 kWh och en räckvidd på "upp till 50 mil" enligt den väldigt tillåtande NEDC-körcykeln. Vad det innebär i den nya och mycket hårdare WLTP-körcykeln återstår att se.

Mercedes EQC går framför allt upp emot konkurrenter som Jaguar I-PaceAudi e-tron och BMW iX3 när den börjar säljas 2019.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag kan absolut tänka mig en eldriven suv som nästa bil.
Ja
97
17
Nej