Tesla börjar leverera Model 3 utanför USA – och fyrhjulsdrift kommer den här veckan

Tesla börjar leverera Model 3 utanför USA – och fyrhjulsdrift kommer den här veckan

Tesla har haft en hel del inkörningsproblem med "folkelbilen" Model 3. Produktionstakten har inte varit i närheten av vad Teslachefen Elon Musk utlovat, men nu börjar takten öka och de första exemplaren till kunder utanför USA har levererats, nämligen till Kanada.

Även om det inte är så långt från hemlandet USA innebär det att Tesla kört igång internationella leveranser av Model 3. Specifikationen är densamma som Tesla redan levererat i USA, nämligen bakhjulsdrift, stora batteripaketet och "premiuminteriör".

Men redan mot slutet av den här veckan börjar Tesla ta emot beställningar på den fyrhjulsdrivna modellen, eller Dual Motor som den heter på Teslaspråk. AWD-versionen av Tesla Model 3 är det många som ser fram emot – fyrhjulsdrift har ökat enormt i popularitet i nybilsförsäljningen och hos Tesla innebär fyrhjulsdriften också att bilen blir snabbare.

Elon Musk har twittrat om att Tesla ska öppna för beställningar av Model 3 med fyrhjulsdrift mot slutet av den här veckan. Det gäller också "prestandaversionen" av Model 3. Produktionen ska starta i juli.

De exakta specifikationerna för Tesla Model 3 Dual Motor och Performance är inte officiella, och det är inte klart exakt när någon av Model 3-versionerna öppnas upp för beställning för svenska kunder.

Köpare som väntar på Model 3 med luftfjädring får förmodligen ge sig till tåls ända till nästa år, enligt Elon Musk.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker det verkar som att Tesla fått upp bra fart på Model 3-produktionen.
Ja
90
32
Nej