Svenska Uniti har fått in beställningar för en halv miljard

Viktig milstolpe – men erkänner att det är en bit kvar: "Har en lång väg att gå innan vi når massproduktion."

Svenska Uniti har fått in beställningar för en halv miljard

Svenska uppstickaren Uniti, som utmanar de stora biljättarna med en liten och eldriven citybil, har redan fått in beställningar för en halv miljard kronor.

"Detta är en viktig milstolpe för vårt relativt nystartade företag. Vi utförde ett litet marknadstest för att validera efterfrågan på vår modell och gensvaret har varit väldigt starkt. Vi jobbar nu intensivt med att utveckla produktionen tillsammans med våra partners för att färdigställa produktion och tidsplan så att vi kan skala upp vår verksamhet", säger Robin Eriksson, marknadschef på Uniti.

"Vi har en lång väg att gå innan vi når massproduktion"

Men Uniti erkänner att det än så länge är en bit kvar innan bilarna rullar på gatorna.

"Vi har en lång väg att gå innan vi når massproduktion, har alla certifieringar och kan leverera våra första bilar, men engagemanget och intresset som marknaden redan visat för vår produkt och varumärke accelererar definitivt processen vi är i nu", säger Lewis Horne, vd och grundare för Uniti.

Uniti One är en kompakt elbil med räckvidd på upp till 30 mil och instegspris på 145.000 kronor. Den ska byggas i Landskrona och visades nyss upp som rullande prototyp. Målet är att erbjuda en snålare och lättare modell än de "vanliga" elbilarna som ofta ändå bara har en passagerare ombord.

Bilen ska lanseras i "utvalda europeiska städer" och börja levereras mot slutet av 2019.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker fler biltillverkare borde satsa på kompakta cityelbilar.
Ja
98
19
Nej