Audi och Hyundai samarbetar för att lansera nya vätgasbilar

Kallar bränslecellsbilarna för "den snabbaste vägen till en verkligt utsläppsfri mobilitet".

Audi och Hyundai samarbetar för att lansera nya vätgasbilar
Audis vätgassuv H-tron ska börja säljas efter 2020.

Flera stora biljättar är övertygade om att det finns en framtid för vätgasbilar. BMW, Mercedes och inte minst Toyota har satsat miljardbelopp på bränslecellsbilar, som enkelt uttryckt genererar sin egen el när de tankats med vätgas.

Men hittills har inte genombrottet kommit. Kritikerna hävdar att bränslecellsbilar är ett ineffektivt sätt att utnyttja energin på. Det finns väldigt få mackar att tanka på än så länge och bilarna är få och dyra.

Men nu vill Audi och Hyundai försöka ändra på det.

I ett ovanligt samarbete väljer nu Audi och Hyundai att tillsammans driva på utvecklingen av vätgasbilar. Biljättarna ska byta patent med varandra och ge varandra tillgång till komponenter som inte är hemliga och unika.

Ska lansera bränslecellsdriven suv

Hyundai kallar bränslecellsbilarna för "den snabbaste vägen till en verkligt utsläppsfri mobilitet".

"Vi är övertygade om att vårt partnerskap med Audi kommer att visa på framgång för visionen och fördelarna med bränslecellsbilar", säger Euisun Chung, vice styrelseordförande i Hyundai.

Audi ska lansera en bränslecellsdriven suv efter 2020, och det är efter det som det här samarbetet med Hyundai kan ge resultat i form av nya vätgasmodeller.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror mycket mer på bränslecellsbilar än på batterielbilar.
Ja
16
7
Nej