Svenska utmanaren smygvisar hemlig lastbil

Einride har än så länge bara släppt en teaserbild på den nya lastbilen. Svenska uppstickaren Einride, som utvecklar självkörande lastbilar, har en ny timmerbil på...

Annons
Annons
Svenska utmanaren smygvisar hemlig lastbil
Einride har än så länge bara släppt en teaserbild på den nya lastbilen.

Svenska uppstickaren Einride, som utvecklar självkörande lastbilar, har en ny timmerbil på gång. Einride T-log ska köra timmer ”från hubb till hubb” utan hjälp av en mänsklig förare, skriver Ny Teknik.

Än så länge har Einride bara släppt en teaserbild på timmerlastbilen, som ska visas upp den 11 juli. Uppgifterna kommer från en besökare som deltog när Einride visade upp bilen och är alltså inte bekräftade av Einride själva.

Företagets vd och grundare Robert Falck är själv hemlighetsfull.

”Med vår nya produkt spänner vi bågen rejält och ger oss ut på outforskat område – en massiv, oexploaterad marknad för eldrift och självkörande, som ställer extremt höga krav på både batteriprestanda och självkörandeteknik”, säger han till Ny Teknik.

Svenska utmanaren smygvisar hemlig lastbil
T-pod visades upp förra året och ska kunna köra själv på motorväg.

Förra året visade Einride upp T-pod, en eldriven lastbil som är helt självkörande och som ska utmana de stora transportjättarna. Lastbilen har ingen förarhytt och kan därmed maximera lastutrymmet.

Bilarna kan fjärrstyras på distans i knepiga trafiksituationer som stadskörning, men på motorväg ska de kunna köra själva. Batteripaketet på 200 kWh räcker för 20 mils körning.

Målet är att 200 Einride T-pod ska rulla på vägarna 2020.

Annons
Annons
Rulla till toppen