Tesla får kritik för miljöarbetet – avslöjar inte koldioxidutsläppen

Tesla får kritik för miljöarbetet – avslöjar inte koldioxidutsläppen

I en ny rapport från företaget Engaged Trackings får Tesla hård kritik för att inte redovisa hur höga koldioxidutsläppen från biltillverkningen är.

"Det är uppseendeväckande att Tesla inte redovisar sina växthusgasutsläpp. Jag vet att en del stora amerikanska investerare har privata samtal med Tesla om detta, så det är möjligt att de redovisar nästa år men i nuläget görs det inte", säger Jonathan Harris, chefsanalytiker på Engaged Tracking till tidningen Aktuell Hållbarhet.

Enligt honom lever Tesla inte upp till sitt gröna varumärke så länge företaget inte redovisar hur mycket tillverkningen släpper ut. Teslas modeller är heller inte alltid så effektiva jämfört med andra elbilar, men Tesla får ändå pluspoäng för att de inser att elbilar inte alltid har nollutsläpp.

"Uppenbarligen förstår Tesla problemet, till skillnad från många leverantörer av hållbarhetsinformation som naivt tilldelar Teslas bilar noll i utsläpp. Men jag skulle vilja se att Tesla går ännu längre och rapporterar de utsläpp som genereras genom hela leverantörskedjan", säger Jonathan Harris till Aktuell Hållbarhet.

Teslas svenska kommunikationschef Maria Lantz säger att företaget inte kommenterar enskilda studier och rapporter. Men Tesla har som ambition att bli bättre på att redovisa den här typen av siffror.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker absolut Tesla ska redovisa koldioxidutsläppen.
Ja
52
4
Nej